Tot rust komen tijdens een werkdag

Men kan niet genoeg bTeaenadrukken hoe belangrijk het is om af en toe een rustmoment voor jezelf en je geest in te lassen. Zelfs beter is het als je dit op dagelijkse basis doet. Elke dag een kwartiertje ontspannen is al meer dan voldoende om je batterijen opnieuw op te laden en even gestructureerd na te denken. Als je moeite hebt om tijd vrij te maken of je weet totaal niet wanneer je dit nog tijdens je drukke dag moet doen, helpt dit artikel u verder.

s’Ochtends

Hopelijk kom je in de ochtend ontspannen uit bed en heb je niet veel behoefte aan een meditatie moment. Wel kan je iets vroeger opstaan zodat je jezelf niet moet afjagen, maar rustig de tijd kan nemen om een gezond ontbijt te nemen en rustig je ochtendthee op te drinken voor je naar het werk gaat.

s’Middags

Probeer om tijdens de middag je pauze buiten te nemen, liefst in een rustige buurt met niet al te veel verkeer zodat je even frisse lucht kan halen. Werk je in een drukke buurt, zorg dan toch nog altijd dat je even buiten komt. Zo zal de rest van de dag iets aangenamer verlopen.

s’Avonds

Normaal zal je s’avonds al iets makkelijker tijd kunnen vrijmaken om tot rust te komen. Dit kan door even te mediteren, een boek te lezen of gewoon lekker languit in de zetel te liggen en een programma te zien waarbij je niet moet nadenken en misschien zelfs begint weg te dromen.

Dan komt het avondmoment en dit is het beste tijdstip om jezelf even in de badkamer op te sluiten, weg van je eventuele echtgenoot en/of kinderen die drukte meebrengen. Mediteer dan voor ongeveer 10 minuutjes of hoelang je het nodig vindt om zo gerust te kunnen gaan slapen en de volgende dag weer vol energie en zonder zorgen te beginnen.