Populaire theesoorten en hun helende werking

Veel mensen drinken dagelijks één of meerdere kopjes thee omdat ze het lekker vinden, maar wist je dat thee ook kan helpen bij het ontspannen, tot rust komen en andere lichamelijke kwaaltjes? Hier een overzicht van verschillende populaire theesoorten en hun helende werking.

Kamilletheegreen-tea-alamy-large

Kamille is een plantje dat witte bloemetjes vormt met een heerlijke geur en smaak. Deze gedroogde bloemen worden gebruikt in thee. Het belangrijkste en meest gekende effect van kamillethee is kalmeren en vermindering van stress. Het kan ook helpen bij slapeloosheid en de darmen tot rust brengen. En ook bij menstruatiepijn of hoofdpijn kan een kopje kamillethee verlichting bieden.

Groene thee

Een lekker kopje groene thee kan helpen om wat extra gewicht te verliezen omdat het de oxidatie van vet bevordert waardoor het makkelijker kan afgebroken worden. Een andere heilzame werking van groene thee is dat het de weerstand verhoogd en helpt tegen misselijkheid.

Gemberthee

Gember is de wortel van de gemberplant die vooral in Azië gekweekt wordt en heeft een scherpe, citrusachtige smaak. Een kopje gemberthee kan helpen bij misselijkheid en wagenziekte, zoals de meesten wel weten, maar brengt ook verlichting bij maagklachten, menstruatiepijn en hoofdpijn.

Muntthee

Muntthee wordt vaak gedronken in Arabische landen ter hydratatie en dat is met goede reden. Daarnaast kan het heerlijk geurende kruid ook helpen bij een verkoudheid en om een slechte adem tegen te gaan. Ook stress en spierpijn kan verlicht worden met de hulp van een lekker kopje muntthee.

Lavendelthee

Thee maken van de mooie en aromatische paarse lavendelbloemen is misschien iets minder gekend, maar behalve een lekkere zoete smaak zijn er nog tal van andere voordelen aan dit kruid. Zo kan een kopje lavendelthee helpen bij stress en werkt het kalmerend, ook bij een verkoudheid en maag- of darmklachten kan een brouwsel met de bloemen van de lavendelplant verlichting brengen.