Waarom thee goed voor je is

Veel mensen houden van hun kopje thee in de ochtend… en in de middag… en ‘s avonds… je begrijpt het idee. Veel mensen drinken het omdat het een gezond imago heeft en het je zogezegd helpt om je beter te voelen en je lichaam gezond te houden. In dit artikel gaan we na of thee deze reputatie verdient. Lees dit dus zekeHow-Many-Times-Can-Loose-Leaf-Tea-Be-Usedr als je een fervente theedrinker bent of als je op zoek bent naar een gezondere levensstijl en je wilt weten of thee je hierbij kan helpen.

We vallen meteen met de deur in huis. Thee bestaat voor zo’n 25% uit antigif bestanddelen. Het helpt dus om je lichaam rein te krijgen of te houden en zorgt ervoor dat je huid er beter uitziet doordat de giftige stoffen zoals bijvoorbeeld deze die in alcohol zitten, sneller naar de uitgang worden geduwd. Ook bevat thee catechinen en flavonen. Deze stoffen zorgen ervoor dat je iets meer bestand bent tegen hart- en vaatziekten.

In thee zit ook cafeïne. Over cafeïne is al veel gezegd en geschreven en er wordt beweerd dat het schadelijk is voor het lichaam. Dit is ook in zekere mate waar, maar enkel als je er te veel van inneemt per dag, wat trouwens met elke stof het geval is. Cafeïne geeft een opwekkend en een meer gefocust gevoel. Het zorgt ook voor een betere stofwisseling waardoor je minder snel last krijgt van je darmen.

Groene thee is nog een geval apart. Het heeft een extra vochtafdrijvende werking waardoor giftige stoffen uit je lichaam gezweet worden. Het zorgt ook voor een betere vetstofwisseling in je lichaam waardoor je sneller vetten kwijtspeelt en dus makkelijker zult afvallen.

Als besluit kunnen we nu dus wel stellen dat thee echt goed voor je is en je minstens 1 kopje thee per dag zou moeten drinken om je lichaam gezond te houden.