De verschillende soorten thee

Thee is een populaire drank om te drinken als ontspanning, tijdens een rustmoment of om je lichaam te ontgiften en je gezonder te laten voelen. In dit artikel wordt er uitgelegd welke soorten thee er allemaal zijn en wat de functie en werking van de thee is. Zo kom je te weten welke thee je het beste kan drinken als je je spanning onder controle wilt houden tijdens een spannend spelletje Roulette Spelletjes terwijl je die jackpot probeert te winnen.

Witte theeTea-addiction-side-effects

Witte thee is de puurste vorm van thee die je kan krijgen. De blaadjes worden geplukt als ze nog heel jong zijn, en dus ook fris, en worden op een natuurlijke wijze gedroogd. Door deze natuurlijke behandelingen geeft witte thee een zacht en licht geurend aftreksel. Dit aftreksel bevat zeer weinig cafeïne en heeft een eerder zoete smaak.

Groene thee

Groene thee wordt in tegenstelling tot witte thee wel bewerkt na het oogsten van de blaadjes. De blaadjes worden gestoomd om zwarte thee tegen te gaan en worden dan gedroogd. Groene thee bevat veel vitaminen wat ook zorgt voor de zoetheid die het nog heeft. Dit zorgt ervoor dat groene thee een gezonde en aromatische drank is, maar het heeft wel een licht bittere nasmaak.

Gele thee

Gele thee heeft nog een extra stap in het bewerkingsproces. Na het stomen wordt de thee op een warme plaat gezet en worden er vochtige doeken over gelegd. Zo wordt een zweetproces voor de blaadjes gestart. In het Engels noemt dit “moistheating”. Door dit proces worden de zoetheid en de geur van de thee veel sterker. Dit geeft de thee een pittige smaak en een geur die iedereen wel zal herkennen.

Zwarte thee

Zwarte thee is de populairste vorm van thee. Dit ondanks een opmars van witte en groene thee. Zwarte thee ontstaat door het blad te breken en te fermenteren. Dit geeft zwarte thee een pittige smaak en een geur die iedereen herkent.