Het verschil tussen koffie en thee

Naast thee is koffie natuurlijk een populair drankje om de dag te starten en sommigen beweren zelfs hun tas koffie nodig te hebben om wakker te worden en aan de dag te beginnen. Iedereen weet dat koffie cafeïne bevat en dat deze stof helpt om wakke20150206-tea-vicky-wasik-pu-ehr-servicer en alert te blijven. Maar ook verschillende theesoorten (denk maar aan zwarte thee en witte thee), bevatten cafeïne, maar bij thee wordt het stofje vaak theïne genoemd.

Een andere schitterende manier om de dag te starten, is met een spelletje in een online casino. Daar krijg je dadelijk een goed gevoel bij en dankzij Gratis spins krijg de een flinke energieboost. Dus neem een kopje van je lievelingsthee of koffie bij de hand en log in om te starten met spelen!

Koffie versus thee

Koffie en thee zijn beide warme dranken gemaakt met warm water, al bestaan er tegenwoordig ook ijskoffies en ijsthee die heerlijk kunnen zijn op een warme zonnige dag. Het grote verschil tussen de twee is dat koffie gemaakt wordt van koffiebonen en thee van de blaadjes van de theeplanten.

  • Thee vindt zijn oorsprong in het Oosten en werd in de zestiende eeuw geïntroduceerd in Europa. Om thee te maken moeten de jonge blaadjes van de planten gedroogd worden en ondergaan ze daarna een oxidatieproces (afhankelijk van de theesoort). Vervolgens kunnen tal van andere smaken worden toegevoegd zoals kruiden, vruchten en bloemen (denk maar aan muntthee, citroenthee en kamillethee). Dit worden ook wel infusies genoemd.
  • De oorsprong van koffie ligt dan weer in Ethiopië en werd via de Arabieren naar Europa gebracht in de zeventiende eeuw. Koffiebonen zijn eigenlijk de zaden van de koffieplant die uit hun huls moeten gehaald worden en daarna gedroogd. Daarna worden de bonen geroosterd en vermaalt om er koffie van te zetten.

Beide drankjes zijn gezond voor het lichaam indien ze met mate gedronken worden, ook koffie kan beschermen tegen allerlei kwaaltjes zolang je niet overdrijft met het aantal kopjes per dag en de room en suiker die toegevoegd wordt.