Hoe te mediteren: ademhalen

Tijdens meditatie wil je jezelf vooral laten ontspannen na een drukke werkdag of druk gezinsleven. Je komt tot rust door je ademhaling goed te controleren, en als je je ademhaling goed kan blijven controleren en je veel oefent1-12404114772Ona, zal je continue verschillende soorten nieuwe sensaties ervaren. Dat is uiteindelijk het ultieme doel van mediteren. Maar wat zijn nu de verschillende soorten ademhalingen? In dit artikel ga je niet direct leren hoe je ze allemaal moet uitvoeren, maar krijg je al wel een ruimer beeld over meditatie en de verschillende soorten ademhalingspatronen. Deze ademhalingen kan je niet alleen toepassen op meditatie maar ook bij geestelijk inspannende activiteiten zoals wanneer je online wilt gokken op Blackjack aangezien de dan zenuwen soms hoog kunnen oplopen en het belangrijk is om je rust te bewaren.

Ademhalen door te tellen

Bij deze ademhaling ga je tellen bij het in- en het uitademen. Zo probeer je na een tijd onbewust te worden van de telling en ga je helemaal op in het ademhalen waardoor je een nieuwe vorm van rust en vrede met je lichaam bereikt. Als je wilt stoppen mag je dit niet abrupt doen, maar breng je langzaamaan je aandacht terug naar de kamer, het geluid in de kamer en je lichaam. Na de meditatie kan je best even recht staan en stretchen vooraleer je je dag weer hervat.

Ademhalen volgen

Je ademhaling volgen is een vervolgoefening op de ademhalen door te tellen meditatie. Men schakelt meestal pas over naar deze oefening als men al wat meer ervaren is aangezien dit een zeer moeilijke oefening is om correct uit te voeren, zeker als men een beginner is. Je bent dan waarschijnlijk beter bestand tegen slaperigheid of dromerigheid en het valt je op als je aandacht wordt afgeleid en je je terug moet focussen op de meditatie. Je focust in plaats van op je tellen op je ademhaling zelf, wat moeilijker is dan het lijkt.